Zuivel, kaas en vlees

 

Naast de verse rauwe melk maken we ook verse boeren zuivel, kaas en verkopen we vlees.

Dit is allemaal te koop in ons kleine zelfbediedingswinkeltje.

De zuivel wordt gemaakt door de Boerin.  Oa Fleckie-Kefir, Fleckie-yoghurt, Fleckie-vla en Fleckie-hangop.

 

Wat is kefir precies?

Kefir is een yoghurtachtige drank van volle melk, die waarschijnlijk afkomstig is uit de berggebieden van Tibet of de Kaukasus. Kefir wordt van oudsher gemaakt met koeien-, geiten- of schapenmelk. De smaak is verfrissend en licht tintelend. Om kefir te maken heb je slechts twee ingrediënten nodig: melk en de zogenaamde kefirkorrels.

Voedingswaarde van kefir. Er zitten veel voedingsstoffen in kefir. Het bevat bijvoorbeeld magnesium, ijzer, jodium, vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, biotine, vitamine K2 en veel verschillende enzymen. 

Kefir is gezond voor onze darmen door de gunstige darmbacteriën die de drank bevat. Deze zogenoemde probiotica vullen de goede bacteriën in de darmen aan en bevorderen zo een gezonde spijsvertering en geven de lichte tinteling die deze drank bevat. Kefir is ook heel laag in lactose omdat het 24 uur fermenteert. Het mag zelfs verkocht worden als lactose vrij door deze fermentatie.

 

We hebben Fleckie-kefir in de naturel smaak maar ook in de smaak framboos en boomgaardfruit. Af en toe zal er een smaak van het seizoen zijn.

Ook hebben we Fleckie kefir hangop. Deze hangop hangt na de fermentatie van 24 uur nogmaals 24 uur uit in een zak. Daardoor ontstaat de scheiding van wei en blijft er een stevige hangop over.

dit hebben we in de variant naturel maar ook met diverse smaken van het seizoen.

 

De Fleckie-yoghurt bestaat uit volle melk en is daardoor heel voedzaam. Naast de yoghurtcultuur is er geen toevoeging.

Naast de naturel variant zijn er verschillende smaken te verkrijgen zoals aardbei, sinasappel en braam. En een passende smaak bij elk seizoen.

 

De Fleckie-hangop is volle yoghurt die uithangt in een zak nadat de yoghurt verzuurd is. Hierdoor ontstaat een dikkere massa wat de naam hangop heeft. Ook deze is in de naturel smaak te verkrijgen maar ook in verschillende andere fruitsmaken.

 

De Fleckie-vla is de echte ouderwetse volle vla/pudding zoals je die kent van vroeger. Lekker dik met echte vermalen vanille stokjes.

 

Fleckie karnemelk is een volle karnemelk die niet gekarnd wordt. na een fermentatie van 24 uur onstaat er een heerlijke romige karnemelk. Deze verkopen we in de periode 1 april tot 1 oktober.

 

Gedurende het hele jaar hebben we regelmatig zuivel wat niet elke week gemaakt wordt dus houdt onze facebook pagina in de gaten voor de wekelijkse voorraad!!!!!

 

Rauwmelkse Boerenkaas in zowel naturel als verschillende smaakjes. favoriet is de honingklaver en fenegriek. Deze kaas wordt niet op ons bedrijf gemaakt. We brengen onze rauwe volle melk een paar keer per jaar naar een kleinschalige kaasmakerij bij ons in de buurt. Na een maand halen we het op en is het jonge kaas. Soms hebben we ook  jong belegen of belegen. Boerenkaas mag boerenkaas heten als het handgemaakt is en niet afgeroomd, dus van volle melk. Onze kaas is rauwmelks en bevat zout en lebstremsel. Deze kaas is jaarrond te verkrijgen in ons kleine winkeltje.

 

Vlees is afkomstig van onze eigen koeien.  We kruisen onze Fleckvieh koeien in met Black Angus en houden dan de vaarsjes aan. Deze gaan de zomers naar de natuurgebieden aan de Vecht en in de winter worden ze op stal gezet omdat ze in de winter niet in de natuurgebieden mogen blijven. op ong 1,5/2  jarige leeftijd worden ze geslacht.

We laten slachten door de ambachtelijke slager in Hardenberg en verkopen het dan bevroren vanuit een vriezer die bij de Melktap staat. o.a gehakt, hamburgers, saucijsjes, worst, braadlappen, sukade, rosbief, biefstuk. Eigenlijk alles wat een rund bevat. 100% rundvlees.

 

Alle producten zijn te verkrijgen in ons zelfbedieningswinkeltje d.m.v. contante gepaste betaling, betaling met de qr code en pinnen is ook mogelijk.