Onze boerderij

 

 

Wij zijn Erik en Annet Pullen. Samen runnen we melkveebedrijf Firma Pullen.

Erik doet de koeien, fokkerij, kalveropfok en landwerk en Annet runt De Melktap, het winkeltje, zuivelbereiding en alle voorkomende werkzaamheden op het bedrijf en springt ze bij waar nodig.

De moeder van Erik wonen bij ons op het bedrijf en helpt ook nog graag mee met alles wat ze wil en kan.

Wij hebben 2 dochters, Jorinde en Miryana, Jorinde woont samen met haar vriend Jeffrey en Miryana woont  thuis met haar vriend Evan.

 

Sinds 1914 worden er hier koeien gemolken, en inmiddels zijn wij de 4e generatie.

In 2011 hebben wij het bedrijf overgenomen van de ouders van Erik en sinds 2012 melken we met een SAC robot duo box, ong. 90 Fleckviehkruislingen.

De overstap naar Fleckvieh hebben we al in 2005/2006 gemaakt na teveel moeilijkheden met de Holsteins. Dit soort koeien past beter bij ons en we hebben de balans gevonden die we zochten.

Naast de mooie kleuren zijn de koeien ook erg rustig en hebben we een hele hoge gezondheidsstatus kunnen creëren met koeien die er mooi en gezond uitzien en ook de levensduur op ons bedrijf is enorm omhoog gegaan.

 

In 2020 hebben we besloten om een Melktap de kopen om iedereen te laten meegenieten van onze heerlijke melk. 

Zo is Melktap de Fleckiehoeve begonnen. Inmiddels is er een klein winkeltje met allerlei streekproducten en sinds 2022 ook de zelfgemaakte zuivel.

Iedereen is welkom om te komen proeven en beleven hoe het boeren leven is. 

Wil je een rondleiding en wat meer uitleg over ons leven en de dieren? Maak dan een afspraak.

 

Familie Pullen

Rheezerweg 115

7795 DB

Diffelen

0652181045

info@firmapullen.nl